UPVolt

Veelgestelde vragen

FAQs

Veelgestelde vragen

Het kan voorkomen dat u nog vragen heeft waar u graag een antwoord op wilt hebben. U mag ons ten alle tijden contacten om met onze adviseurs dit door te nemen. Indien u graag snel een antwoord wilt, kunt u ook kijken of uw vraag tussen de veelgestelde vragen staat. 

Steeds meer huishoudens en bedrijven schaffen zonnepanelen aan, waardoor steeds meer systemen energie gaan opwekken en terugleveren. Hierdoor raakt het net overbelast doordat de teveel opgewekte energie tegelijk moet worden teruggeleverd aan het net. Het gevolg hiervan is dat de omvormer zichzelf automatisch uitschakelt 

Iedere situatie, woning en behoefte is anders. Het is daarom ook niet universeel te zeggen welke oplossing in uw situatie de beste optie is. Onze adviseurs kijken graag met u mee!

Er zijn zeker mogelijkheden m.b.t. financiering of subsidies. U kunt een lening aanvragen of in sommige gevallen aanspraak maken op subsidie. Dit verschilt per investering. Vraag onze adviseurs voor meer informatie en advies. 

Als particulier hoeft u geen BTW te betalen over de aanschaf van zonnepanelen. Sinds 1 januari 2023 geldt hiervoor het 0%-BTW tarief. Bent u een zakelijke klant of worden de panelen op een bedrijfspand of andere locatie gemonteerd, dan bent u wel 21% BTW verplicht af te dragen.

Een groot deel van de daken in Nederland is geschikt voor zonnepanelen. Onze adviseur kan met u meekijken en u wellicht adviseren een dakdekker/ingenieur in te schakelen om de staat van de dakconstructie te beoordelen. 

Meestal is het noodzakelijk om de stroom eraf te halen i.v.m. de werkzaamheden in de meterkast. Ons personeel dient spanningsloos te werken. In overleg met de elektricien kunt u afstemmen wanneer de stroom eraf zal gaan i.v.m. huishoudelijke taken of werk. Vaak is dit maximaal 1 uur. Moet de meterkast vervangen worden? Dan zal de stroom er wat langer af moeten. Ook dit doen wij altijd in overleg. 

Onze installateurs komen bij u thuis voor een installatie, wat fijn! Het is belangrijk dat ons personeel veilig en in een prettige werkomgeving kan werken. Wij verzoeken u daarom ook om de werkplekken vrij te maken van spullen (zoals een meterkast of plaats van een apparaat). Daarbij is het bij dakwerkzaamheden aangeraden om reserve dakpannen in bezit te hebben. Het kan wel eens gebeuren dat enkele dakpannen vervangen moeten worden, vanwege het breken tijdens de installatie. 

Soms heeft u in het verleden, of eerdere bewoners, al een installatie aangeschaft, maar voldoet dit niet meer aan uw huidige behoeftes. Het is dan mogelijk om extra zonnepanelen bij te plaatsen, indien hier ruimte voor is. Onze adviseurs kijken altijd graag met u mee naar de verschillende mogelijkheden. In sommige gevallen is het zinvol en haalbaar om de huidige installatie te demonteren en om te wisselen voor een volledig nieuw systeem. UPVolt probeert u ten alle tijden zo goed mogelijk te adviseren en ondersteunen in dit proces. 

Het is in Nederland wettelijk verplicht om u aan te melden bij energieleveren.nl als u in het bezit bent van zonnepanelen en wilt gaan terugleveren. Energieleveren.nl geeft via de netwerkaanbieder (bijv. Enexis of Liander) deze informatie door aan uw energieleverancier. Onze installateurs proberen u altijd op locatie hiermee te ondersteunen.

Doorgaans hoeft u voor zonnepanelen geen aparte verzekering af te sluiten. Zonnepanelen vallen namelijk onder de opstalverzekering indien u een koopwoning heeft of onder de inboedelverzekering bij een huurwoning. Wanneer u zonnepanelen op een plat dak installeert, is het verstandig uw verzekeraar hiervan op de hoogte te brengen. Op een plat dak worden zonnepanelen doorgaans niet verankerd aan het dak, maar los hierop geplaatst, waardoor het kan zijn dat de opstalverzekering dit niet dekt. 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Offerte aanvraag
Contactgegevens
Aanvraag afgerond

Binnenkort ook profiteren van duurzame oplossingen?

Vul alle gevraagde gegevens in en wij nemen kort daarna contact met u op, we bespreken samen de aanvraag en maken hem dan compleet.

Advies nodig of heb je vragen?