Upvolt B.V.

Warmtepompen

Welke warmtepomp past het best bij uw woning?

Bekijk ons warmtepomp assortiment

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp vervangt uw cv-ketel, of werkt met de cv-ketel samen. Dat laatste noemen we een hybride warmtepomp. U verwarmt uw huis en – als de warmtepomp de cv-ketel vervangt – ook het water voor de douche en keuken. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en gebruikt warmte uit de lucht of bodem. Hierdoor is een warmtepomp energiezuinig. Met een warmtepomp heeft u minder gas nodig of kunt u helemaal van het gas af. Dat is goed voor het klimaat, en het betekent ook dat u geld gaat besparen op de energierekening.

Waar staat COP voor?

Hoe efficiënt een warmtepomp met energie omgaat, wordt meestal uitgedrukt als COP: Coëfficiënt of Performance. Maar het rendement is niet het hele jaar door gelijk: het hangt bijvoorbeeld af van de buitentemperatuur, hoe u de warmtepomp gebruikt en in wat voor woning hij staat. Daarom wordt vaak de ‘Seasonal Coefficient of Performance’ (SCOP) gebruikt: dat is het jaargemiddelde. Met de SCOP kunt u het gemiddelde rendement van warmtepompen met elkaar vergelijken. Een SCOP van 4,0 wil zeggen dat er 4 keer zoveel warmte door de pomp wordt geleverd als er aan elektrische energie in gaat. Eén kWh elektriciteit levert dus 4 kWh warmte op. U kunt ook zeggen dat de warmtepomp dan een rendement van 400% heeft. Op deze manier kunt u een warmtepomp ook vergelijken met bijvoorbeeld een cv-ketel. Een moderne hr-ketel heeft voor verwarming een rendement van ongeveer 93%. Gewone elektrische verwarming heeft een rendement van 100%.

Het hoge rendement van 400% geldt voor de verwarming van uw huis. Voor warm water is het rendement wat lager: ongeveer 170%. Maar ook dat is een stuk hoger dan van een elektrische boiler of hr-ketel.

Misleiding

Een warmtepomp leverancier mag zelf aandragen welke condities getest moeten worden voor het beste COP resultaat. Hierdoor is het COP getal een misleidende factor op de warmtepomp markt. UPVolt probeert in samenwerking met WES22 products het eerlijke verhaal te vertellen. De (S)COP gegevens die WES22 vrijgeeft over haar warmtepomp, zijn daadwerkelijk haalbare cijfers. 

                                                                                ‘Een warmtepomp is voor het klimaat altijd beter dan een cv-ketel’

Toekomstperspectief

Met de aanschaf van een warmtepomp kiest u voor een duurzame warmtevoorziening. De gasaansluiting gaat er hoe dan ook een keer uit. Met het oog op deze nieuwe ontwikkelingen is het dan ook verstandig hierop in te spelen en te kiezen voor een verwarmingssysteem waarmee u in de toekomst vooruit kunt.

Isolatie

Om het beste rendement uit uw warmtepomp te halen is het belangrijk dat uw huis is geïsoleerd.

Met behulp van isolatie zorgt u ervoor dat er minder of geen warmte uit huis verdwijnt. Een volledig isolatieplan bestaat uit dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, maar ook kunststof kozijnen met HR glas. Bij veel warmteverlies moet de verwarming continu bijspringen om uw huis op de gewenste temperatuur te houden. Voor een warmtepomp kan het warmteverlies in huis te groot zijn, waardoor de warmtepomp het huis niet meer aangenaam warm krijgt. Een goede isolatie is van groot belang bij de aanschaf van een warmtepomp. 

UPVolt kijkt graag met u mee naar een passende oplossing voor uw situatie. Wij kunnen voor u een warmteverlies berekening uitvoeren, zodat u exact in kaart heeft wat de status van uw huis is om daar vervolgens een passende warmte oplossing voor te adviseren. Wilt u hier meer informatie over ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

WES22 Warmtepomp

Solid State Warmtepomp

Vrijblijvend offerte aanvragen

Offerte aanvraag
Contactgegevens
Aanvraag afgerond

Binnenkort ook profiteren van duurzame oplossingen?

Vul alle gevraagde gegevens in en wij nemen kort daarna contact met u op, we bespreken samen de aanvraag en maken hem dan compleet.

Advies nodig of heb je vragen?