Geld lenen kost geld.

U wilt uw bedrijfspand verduurzamen, maar niet uw eigen liquide middelen aanspreken?

Wij hebben voor u het UPVolt Leaseplan ontwikkelt op basis van Financial Lease.

De belangrijkste voordelen

  • 100% financiering van het investeringsbedrag;
  • Geen eigen (hoge) investeringskosten;
  • Liquiditeitspositie blijft intact;
  • Biedt financiële ruimte om te ondernemen;
  • In sommige gevallen maximale investeringsaftrek mogelijk;
  • Geeft mogelijk fiscale voordelen;
  • Eenvoudig, snel en op een prettige manier geregeld.

Zakelijke mogelijkheden

Op 1 januari 2024 zijn veel regelingen en subsidies op de schop gegaan. Hierdoor zijn veel mogelijkheden voor de zakelijke markt verloren gegaan, vooral op het gebied van zonnepanelen. Onderstaand leggen wij kort uit wat er nog haalbaar is:

SDE++: 

ISDE: Een warmtepomp moet vanaf 2024 minimaal energielabel A++ hebben om de subisidie te ontvangen. De beschikbare subsidies zijn verhoogd. Het budget voor windturbines is verhoogd. Vanaf 2024 is er géén ISDE-subsidie meer voor zonnepanelen

Fiscale regelingen: U kunt uw duurzame aanschaf in de meeste gevallen gunstig wegzetten. Dit is mogelijk middels verschillende fiscale aftrekken. Voorbeelden hiervan zijn de KIA (Kleinschaligheidsaftrek), MIA (Milieuinvesteringsaftrek) en EIA (Energieinvesteringsaftrek). Welke aftrek voor u het meest gunstig is, hangt af van verschillende voorwaarden. U kunt deze aftrekken het beste doornemen met uw accountant. UPVolt kan u uiteraard ook ondersteunen in de uitleg van deze fiscale regelingen. 

Subsidies

Zakelijke markt

Verduurzamen in uw organisatie kan een flinke kostenpost zijn. Het is daarom goed om uzelf te verdiepen in de subsidies en regelingen die de overheid beschikbaar stelt. Omdat dit geen gemakkelijke opgave is, helpt UPVolt u graag in dit proces. Wij kunnen ondersteuning bieden bij de realisatie van de subsidies en het uitzoeken van de beste regeling voor uw situatie. UPVolt adviseert ook altijd dit goed door te nemen met de accountant, aangezien UPVolt natuurlijk geen volledige inzage heeft in uw financiën en bedrijfsvoering. Indien u meer informatie wilt ontvangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Scope 12

UPVolt installeert haar projecten volgens de SCOPE 12 normering. Deze normering wordt vanuit de meeste verzekeringen verplicht gesteld indien er meer dan 50 zonnepanelen geplaatst worden op het pand. 

Wij zijn op de hoogte van de eisen binnen deze normering en zullen de installatie ook volgens deze normen installeren. Zo bent u zeker van een (brand)veilige installatie op uw pand. Indien gewenst kunnen wij ook de keuring van uw installatie meenemen in het aanbod, zodat u dit zelf niet hoeft te regelen. 

Financiële Lease

Financiële Lease, is een leasevorm waarbij uw onderneming het object, zonnepanelen op de balans mag activeren en afschrijven (economisch eigenaar). Dat heeft als voordeel dat u dezelfde rechten hebt als in de situatie waar u koper bent van een object. Bovendien kunt u eenvoudig calculeren vanwege de vaste rente en vaste kosten. Bij deze leasevorm kunt u maximaal 100% financieren. Na betaling van alle termijnen verkrijgt uw onderneming na het voldoen van een symbolische koopoptie het juridisch eigendom van de bank.

alternative-power-and-energy-solutions-P6CCDU9.jpg

Leasen is een slimme manier om uw zonnepanelen te financieren

Bijvoorbeeld als u budgettaire beperkingen heeft of indien u extra productiecapaciteit nodig heeft zonder dat het extra beslag mag leggen op eigen liquiditeit of kredietruimte.

Het grote voordeel van leasing is dat uw liquiditeitspositie intact blijft voor uw kernactiviteiten. Kortom: UPVolt Leaseplan is een slimme manier om de aanschaf te realiseren.

U heeft interesse in ons Financiële Leaseplan?

Neem vrijblijvend contact met ons op en de kredietspecialisten van Leenattent leggen u graag alle voordelen van Financiële Lease uit.

Ga naar onderstaande button voor een vrijblijvende offerte en zij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een Financial Lease offerte op maat.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Offerte aanvraag
Contactgegevens
Aanvraag afgerond

Binnenkort ook profiteren van duurzame oplossingen?

Vul alle gevraagde gegevens in en wij nemen kort daarna contact met u op, we bespreken samen de aanvraag en maken hem dan compleet.

Advies nodig of heb je vragen?