Upvolt B.V.

Subsidies en Regelingen

Subsidies

Particuliere markt

Voor de particuliere markt zijn er subsidies mogelijk voor de verduurzaming van uw woning. Onderstaand zetten wij de mogelijkheden voor u op een rij:

  • Zonnepanelen: Voor zonnepanelen bestaan geen subsidies meer. U kunt gebruik maken van de 0% BTW regeling voor particulieren;
  • Warmtepompen: U kunt voor warmtepompen subsidies ontvangen. U kunt dit na installatie regelen middels de ISDE-subsidie van het RVO. UPVolt biedt ondersteuning hierin waar nodig. 
  • Airco: U kunt voor airco’s geen subsidies of andere regelingen toepassen. Daarbij betaalt u over airco’s 21% BTW.
  • Thermische oplossing: U kunt voor heatpipes of een zonneboiler subsidie aanvragen in de meeste gevallen. U kunt dit na installatie middels de ISDE-subsidie van het RVO regelen. UPVolt biedt ondersteuning hierin waar nodig. 
  • Batterijen: U kunt voor batterijen alleen BTW terugkrijgen onder bepaalde omstandigheden in combinatie met een dynamisch contract. 

 

Indien u vragen heeft over een regeling of subsidie mogelijkheid, neem gerust contact op en onze experts helpen u graag!

Subsidies

Zakelijke markt

Verduurzamen in uw organisatie kan een flinke kostenpost zijn. Het is daarom goed om uzelf te verdiepen in de subsidies en regelingen die de overheid beschikbaar stelt. Omdat dit geen gemakkelijke opgave is, helpt UPVolt u graag in dit proces. Wij kunnen ondersteuning bieden bij de realisatie van de subsidies en het uitzoeken van de beste regeling voor uw situatie. UPVolt adviseert ook altijd dit goed door te nemen met de accountant, aangezien UPVolt natuurlijk geen volledige inzage heeft in uw financiën en bedrijfsvoering. Indien u meer informatie wilt ontvangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Zakelijke mogelijkheden

Op 1 januari 2024 zijn veel regelingen en subsidies op de schop gegaan. Hierdoor zijn veel mogelijkheden voor de zakelijke markt verloren gegaan, vooral op het gebied van zonnepanelen. Onderstaand leggen wij kort uit wat er nog haalbaar is:

SDE++: 

ISDE: Een warmtepomp moet vanaf 2024 minimaal energielabel A++ hebben om de subisidie te ontvangen. De beschikbare subsidies zijn verhoogd. Het budget voor windturbines is verhoogd. Vanaf 2024 is er géén ISDE-subsidie meer voor zonnepanelen

Fiscale regelingen: U kunt uw duurzame aanschaf in de meeste gevallen gunstig wegzetten. Dit is mogelijk middels verschillende fiscale aftrekken. Voorbeelden hiervan zijn de KIA (Kleinschaligheidsaftrek), MIA (Milieuinvesteringsaftrek) en EIA (Energieinvesteringsaftrek). Welke aftrek voor u het meest gunstig is, hangt af van verschillende voorwaarden. U kunt deze aftrekken het beste doornemen met uw accountant. UPVolt kan u uiteraard ook ondersteunen in de uitleg van deze fiscale regelingen. 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Offerte aanvraag
Contactgegevens
Aanvraag afgerond

Binnenkort ook profiteren van duurzame oplossingen?

Vul alle gevraagde gegevens in en wij nemen kort daarna contact met u op, we bespreken samen de aanvraag en maken hem dan compleet.

Advies nodig of heb je vragen?