De salderingsregeling wordt voorlopig niet afgebouwd, wat houdt dit in?

Een wetsvoorstel om de salderingsregeling vanaf 2025 af te bouwen krijgt geen meerderheid in de Eerste Kamer en is daarmee voorlopig afgedaan. Wat betekent dit voor de consument?

Wat is de salderingsregeling?

De salderingsregeling zorgt ervoor dat je de zonnestroom die je niet gebruikt aan het elektriciteitsnet levert, en mag wegstrepen tegen de elektriciteit die je van het net gebruikt als je zelf geen zonnestroom opwekt; in de nacht en de winter bijvoorbeeld. 

Wat betekent dit voor u?

Met het uitstellen van de afbouw kunt u als consument blijven profiteren van de regeling en de financiële voordelen die deze regeling met zich mee brengt. Daarbij blijft uw terugverdientijd van de zonnepanelen beperkt tot enkele jaren en zal deze niet stijgen. 

Ik overweeg zonnepanelen aan te schaffen

Twijfelt u over de aanschaf van zonnepanelen? Met het uitstellen van deze afbouwregeling blijft uw investering in zonnepanelen interessant en rendabel. Uw terugverdientijd blijft een maatstaf van enkele jaren en zal nog niet stijgen, dankzij de uitstel. 

Ondersteuning bij advies

Wilt u graag advies op maat voor uw situatie? UPVolt kijkt graag met u mee om te kijken wat o.a. deze regeling voor uw situatie betekent. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Delen:

het laatste nieuws

Vaderdagactie!

Een geschenk voor alle vaders! Alleen deze week hebben wij verschillende acties om alle vaders te bedanken!

Bundelkorting!

Ontvang nu €150,- korting op uw zonnepanelen in combinatie met een airco!

Voorjaarsactie!

U ontvangt nu gratis een upgrade naar een mat zwarte binnen-unit bij de aanschaf van een airco!

Neem contact met ons op!

Vrijblijvend offerte aanvragen

Offerte aanvraag
Contactgegevens
Aanvraag afgerond

Binnenkort ook profiteren van duurzame oplossingen?

Vul alle gevraagde gegevens in en wij nemen kort daarna contact met u op, we bespreken samen de aanvraag en maken hem dan compleet.

Advies nodig of heb je vragen?