Certificaten weer ‘up to date’

Hoe zorg je voor een veiligheidsbeleid dat voldoet aan alle (wettelijke) eisen?

Hoe waarborg je de veiligheid van mensen en installaties?

Voor UPVolt is het van essentieel belang dat wij als professionals in de elektrische sector op de hoogte blijven van veranderingen om te kunnen voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Upvolt BV begrijpt dat de veiligheid en kwaliteit van de installaties cruciaal zijn.

Afgelopen weken hebben onze mensen, zowel monteurs, energie adviseurs en accountmanagers, hun certificaten gehaald en of bijgespijkerd volgens de laatste nieuwste normen bij Dirksen Opleidingen in Maarssen. Met een sterke focus op het begrijpen van nieuwe regels, wetgevingen en vaardigheden met betrekking tot de meterkast, hebben zij hun certificaat behaald.

Daarnaast hebben onze dakmonteurs ook nog hun certificaten voor de onderconstructie gehaald en of hun kennis over de nieuwste producten, oplossingen en of methodieken weer helemaal up to date.

Heren allemaal gefeliciteerd!

Wij vinden het erg belangrijk om in de dynamische wereld van elektrische installaties voortdurend op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de branche, daarom blijven wij onze mensen continu trainen en opleiden. Deze training heeft niet alleen de individuele kennis van het team versterkt, maar heeft ook positief bijgedragen aan het team-gevoel.

Upvolt werkt o.a. volgens de NEN 1010 en NEN3140 normen:

NEN 1010-keuring

Een NEN 1010-keuring is bedoeld om te controleren of een nieuw aangelegde elektrische installatie of een uit- breiding van een installatie voldoet aan de voorschriften. De keuringsexpert verricht een visuele inspectie en doet tests en metingen. Een NEN 1010-keuring is verplicht na oplevering van nieuwbouw, na brand en waterschade of lekkage in de meterkast of wanneer u zelf een installatie heeft aangelegd. Ook wanneer u twijfelt over de veiligheid van uw installatie is een keuring aan te raden. Bij verkoop van een pand is een keuringsrapport het bewijs dat de installatie veilig is.

NEN 3140-keuring

Een NEN 3140-keuring wordt vaak verplicht gesteld door een brandverzekering. De keuring stelt vast dat bestaande elektrische installaties en arbeidsmiddelen, zoals vast opgestelde apparatuur en handgereedschap, veilig werken. Er wordt een visuele inspectie gedaan en diverse metingen. De keuring geeft zicht op knelpunten met betrekking tot arbeidsveiligheid en brandveiligheid. De Arbowet verplicht werkgevers om veilige werkplekken te creëren voor hun medewerkers. Deze periodieke keuring moet onder andere worden uitgevoerd in fabrieken, magazijnen, kantoen en bouwplaatsen.

Delen:

het laatste nieuws

Bundelkorting!

Ontvang nu €150,- korting op uw zonnepanelen in combinatie met een airco!

Voorjaarsactie!

U ontvangt nu gratis een upgrade naar een mat zwarte binnen-unit bij de aanschaf van een airco!

Warmtepomp actie!

Hybride warmtepomp nu voorbereid voor de toekomst! Deze warmtepomp is voorbereid voor een volledig gasloze situatie en kan tot -35 graden buiten temperatuur nog altijd 60°C water temperatuur maken.

Neem contact met ons op!

Vrijblijvend offerte aanvragen

Offerte aanvraag
Contactgegevens
Aanvraag afgerond

Binnenkort ook profiteren van duurzame oplossingen?

Vul alle gevraagde gegevens in en wij nemen kort daarna contact met u op, we bespreken samen de aanvraag en maken hem dan compleet.

Advies nodig of heb je vragen?